Adaptációs erőforrások

Adaptációs Erőforrások

A Polgármesterek Szövetsége – Európai Irodája gyakran az európai és nemzeti intézményekkel, valamint a nemzeti hatóságokkal és egyéb érintett felekkel együttműködésben online és offline támogatást nyújt, valamint azt is lehetővé teszi, hogy az aláírók egymástól tanuljanak. Függetlenül attól, hogy még csak most vág bele, vagy már végrehajtja, sőt nyomon követi az alkalmazkodási tervét, a Covenant közössége rendelkezésére áll

A Polgármesterek Szövetsége – Európai Irodája és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által együttesen kifejlesztett Urban Adaptation támogatóeszköz a legfőbb adaptációs erőforrás a Covenant közösség számára. Az összes alkalmazkodási stratégia kidolgozásához és végrehajtásához szükséges lépésen végigvezet, valamint értékes útmutató anyagokat és eszközöket kínál. Az eszközt a Covenant aláíró városok tesztelték és hagyták jóvá.

Hasznos linkek

További útmutatás a Covenant SECAP kézikönyvében található, a Covenant jelentéstételi sablonja és útmutatója pedig segítenek a Covenant aláíróknak összeállítani az adaptációs intézkedéseiket.

Az aláíró városok emellett rengeteg esettanulmányt találhatnak a már kipróbált és tesztelt példákról e weboldal Könyvtár menüpontja alatt.

Hogyan fizessünk az alkalmazkodásért?

A Covenant interaktív finanszírozási útmutatójában rákereshet európai pénzügyi támogatási vagy finanszírozási programokra, melyek illeszkednek az igényeihez, illetve az ezzel a témával foglalkozó brosúrákban és webináriumokban további információt is találhat.

A Saját Covenant menüpont a Covenant közösség számára fenntartott, zárt terület, ahol vitafórumokon eszmét cserélhet kollégáival és további anyagokat találhat a Covenant forrás könyvtárában. A Saját Covenant emellett egy alkalmazkodásról szóló e-tanulási modult is tartalmaz, ahol a peer-to-peer tanulási eszköznek köszönhetően támogatást kérhet társaitól.