Adaptációs erőforrások

Adaptációs Erőforrások

A Polgármesterek Szövetsége – Európai Irodája gyakran az európai és nemzeti intézményekkel, valamint a nemzeti hatóságokkal és egyéb érintett felekkel együttműködésben online és offline támogatást nyújt, valamint azt is lehetővé teszi, hogy az aláírók egymástól tanuljanak. Függetlenül attól, hogy még csak most vág bele, vagy már végrehajtja, sőt nyomon követi az alkalmazkodási tervét, a Covenant közössége rendelkezésére áll

A Polgármesterek Szövetsége – Európai Irodája és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által együttesen kifejlesztett Urban Adaptation támogatóeszköz a legfőbb adaptációs erőforrás a Covenant közösség számára. Az összes alkalmazkodási stratégia kidolgozásához és végrehajtásához szükséges lépésen végigvezet, valamint értékes útmutató anyagokat és eszközöket kínál. Az eszközt a Covenant aláíró városok tesztelték és hagyták jóvá.

uast logo 0 uast2

Tájékoztató

Hogyan készüljünk fel az árvizekre, hőhullámokra és egyéb éghajlatváltozási hatásokra

Merítsen inspirációt a Polgármesterek Szövetsége városaitól és régióitól!

Tekintse meg a legújabb, alkalmazkodással kapcsolatos kiadványunkat.

Webináriumok

webinars

Nézze meg az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodással kapcsolatos webináriumaink felvételeit!

Tekintse meg online menetrendünkben, milyen bemutatók következnek.

Hasznos linkek

További útmutatást találhat a Covenant SECAP útmutatóban, a Covenant jelentéstételi sablon és útmutató pedig segít a Covenant aláíróknak összeállítani alkalmazkodással kapcsolatos tevékenységeiket.

A Városi alkalmazkodási térkép megtekintő célja, hogy átfogó képet nyújtson a jelenlegi és jövőbeni, klímaváltozással kapcsolatos veszélyekről, melyekkel az európai városok kénytelenek szembenézni, a városok veszélyekre vonatkozó sebezhetőségéről, valamint az azokhoz történő alkalmazkodási képességükről. A térkép megtekintő különféle forrásokból gyűjt információkat a megfigyelt és előrevetített térbeli eloszlásról és a magas hőmérsékleti értékek intenzitásáról, az árvizekről, a vízhiányról és a futótüzekről.

Nyílt platform, melyet szerteágazó szükségletek és érdekek kielégítésére terveztek és a tudomány, politika és gyakorlat területétől; az állami-, magán- és önkéntes szektoroktól; a nagyobb és kisebb szervezetekig, valamint a tudás adatbázist kínáló egyénekig; a természeti tőkéről, ökoszisztémáról és természet-alapú megoldásokról alkotott legújabb elgondolásainak tárházát kínálja.

A Covenant közösség zárt területén belül eszmeserét folyathat másokkal beszélgetős fórumokon és további anyagokat találhat a Covenant erőforrásokat tartalmazó könyvtárában. A MyCovenant egyben egy elkötelezett e-tanulási modult is kínál az alkalmazkodással kapcsolatban, illetve az egymástól való tanulást segítő eszközünknek köszönhetően másoktól is támogatást kérhet.