Cities Energy Saving Sprint

When officialy joining the Covenant of Mayors, signatories commit themselves to developing a Sustainable Energy (and Climate) Action Plan within two years.

In its Action Plan, a signatory sets up its energy and climate objectives and specify the actions to be undertaken to reach them.

You will find below all the Action Plans submitted by Covenant signatories and/or already accepted by the European Commission. Use the search engine to find specific information.

The Cities Energy Saving Sprint

video Mayor Warsaw

„Mi, a városokban élők vagyunk azok, akik intézkedéseket vezethetnek be az energiaszegénység és az Oroszországtól való energiafüggőség elleni küzdelem érdekében.”

Rafal Trzaskowski, Varsó polgármestere, az EU Polgármesterek Szövetségének elnökségi tagja, a Régiók Európai Bizottságának tagja

MI A „VÁROSOK ENERGIATAKARÉKOSSÁGI SPRINTJE”?

#EUCitiesSaveEnergy #StandWithUkraine

A Városok Energiatakarékossági Sprintje az Európai Bizottság, az Európai Polgármesterek Szövetsége és a Régiók Európai Bizottsága közös kezdeményezése, amely a városokat az energiafogyasztást azonnal csökkentő intézkedések meghozatalára ösztönzi. A „sprint” 4 hónapig tart.

A REPowerEU terv részeként az energiamegtakarítás növelése kulcsfontosságú a következő télre való felkészülésben. Minden most megtakarított kw/óra lehetővé teszi számunkra, hogy feltölthessük a tárolótartályokat, és jobban felkészülhessünk a következő télre. Az elkövetkező hónapokban az üvegházhatást okozó gázok minden egyes grammja fontos lépés lesz, nem csak az éghajlat szempontjából, hanem az Ukrajnával való szolidaritásunk jeleként is. Ezért fontos, hogy most és a következő hideg évszakban egyaránt cselekedjünk.

A mélyreható változásokra, a fogyasztás csökkentésére és az energetikai átállásra irányuló intézkedésekkel párhuzamosan sürgősen szükség van energiatakarékossági intézkedések meghozatalára már ma, és az energiafogyasztás csökkentésének tervezésére a következő tél folyamán. Az önkormányzatok ebben döntő szerepet játszanak.

HOGYAN VEHET RÉSZT A VÁROSOM AZ AKCIÓBAN?

sprint

Regisztráljon itt, hogy csatlakozzon a Városok Energiatakarékossági Sprintjéhez!

A Városi Energiatakarékossági Sprint eszköztárában megnézheti, hogy milyen vészhelyzeti intézkedéseket hozhat az Ön városa.

A Városi Energiatakarékossági Sprint kommunikációs csomagja segítségével népszerűsítheti helyben végrehajtandó intézkedéseit, és egy egész EU-ra kiterjedő mozgalom résztvevője lehet.

Ossza meg tapasztalatait a Polgármesterek Szövetségének Irodájával a közösségi médiában: #EUCitiesSaveEnergy vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.!