Csatlakozás aláíróként

A Polgármesterek szövetsége az összes kormányzati szintet, támogatói szervezetet, ügynökséget és szövetséget egyesíti annak érdekében, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és segítsenek gyorsabb pályára állítani a klíma- és energiaügyi tevékenységeket. Alább részletesebben is olvashat a csatlakozás módjáról.

A helyi hatóságok vezető szerepet játszanak a csökkentés és az alkalmazkodás terén. A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségében történő részvétel támogatja őket ezen törekvésükben azáltal, hogy elismerést, erőforrásokat és hálózati lehetőségeket nyújt számukra, melyek ahhoz szükségesek, hogy az energia- és klímaügyi kötelezettségvállalásaikat a következő szintre emeljék.

Ki felel meg?

A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége nyitva áll minden demokratikusan létrehozott, választott képviselőkből álló, bármilyen méretű önkormányzat előtt, függetlenül attól, hogy energia- és klímapolitikájuk megvalósításában melyik szakasznál tartanak.

Bizonyos feltételek mellett a szomszédos kis- és középméretű helyi önkormányzatok dönthetnek úgy is, hogy csoportot alkotva, együtt nyújtanak be egy közös Fenntartható Energia- és Klímaakciótervet, és akár egyénileg (1. opció), akár együttesen (2. opció) vállalnak kötelezettséget a 40%-os CO2 csökkentési célkitűzés elérésére, valamint a klímaváltozással szembeni ellenálló képesség növelésére vonatkozóan - további információ a Covenant honlap GYIK szakaszában.

Listája aláíróként

Hogyan lehet csatlakozni

Az egyre növekvő mozgalomhoz való csatlakozáshoz a helyi hatóságoknak az alábbi eljárást kell követniük:

1. lépés

Mutassa be a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetség kezdeményezését a helyi tanácsnak / képviselő-testületnek. A testület megbeszéléseinek megkönnyítése érdekében innen letöltheti a kötelezettségvállalási dokumentumot.

2. lépés

Miután a testület hivatalos határozatot fogadott el, bízza meg a polgármestert - vagy a testület egyenértékű képviselőjét - a szövetségi kötelezettségvállalási dokumentum aláírásával.

STEP 3

Az aláírást követően töltse ki online az adatokat, és töltse fel a megfelelően aláírt kötelezettségvállalási dokumentumot. Kérjük, vegye figyelembe a kötelezettségvállalási dokumentum mellékletében és a GYIK-ben ismertetett következő lépéseket.

Miért érdemes csatlakozni

A Covenant aláírói többféle okból csatlakoznak a mozgalomhoz, többek között:

Mikor lehet csatlakozni

A helyi önkormányzatok bármikor aláírhatják a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez történő csatlakozásról szóló nyilatkozatot.