Csatlakozás aláíróként

A Polgármesterek szövetsége az összes kormányzati szintet, támogatói szervezetet, ügynökséget és szövetséget egyesíti annak érdekében, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és segítsenek gyorsabb pályára állítani a klíma- és energiaügyi tevékenységeket. Alább részletesebben is olvashat a csatlakozás módjáról.

A helyi hatóságok vezető szerepet játszanak a csökkentés és az alkalmazkodás terén. A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségében történő részvétel támogatja őket ezen törekvésükben azáltal, hogy elismerést, erőforrásokat és hálózati lehetőségeket nyújt számukra, melyek ahhoz szükségesek, hogy az energia- és klímaügyi kötelezettségvállalásaikat a következő szintre emeljék.

Ki felel meg?

A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége nyitva áll minden demokratikusan létrehozott, választott képviselőkből álló, bármilyen méretű önkormányzat előtt, függetlenül attól, hogy energia- és klímapolitikájuk megvalósításában melyik szakasznál tartanak.

Bizonyos feltételek mellett a szomszédos kis- és középméretű helyi önkormányzatok dönthetnek úgy is, hogy csoportot alkotva, együtt nyújtanak be egy közös Fenntartható Energia- és Klímaakciótervet, és akár egyénileg (1. opció), akár együttesen (2. opció) vállalnak kötelezettséget a 40%-os CO2 csökkentési célkitűzés elérésére, valamint a klímaváltozással szembeni ellenálló képesség növelésére vonatkozóan - további információ a Covenant honlap GYIK szakaszában.

Listája aláíróként

Hogyan lehet csatlakozni

Ehhez az egyre növekvő mozgalomhoz a helyi önkormányzatok az alábbi eljárást követve csatlakozhatnak:

STEP 1

Bemutatják a Polgármesterek Szövetségét a helyi képviselőtestületnek széles politikai támogatásra. A tanács megbeszélésének megkönnyítése érdekében itt letöltheti a kötelezettségvállalási dokumentumot

STEP 2

Miután a képviselőtestület hivatalosan is meghozta a határozatot, megbízzák a polgármestert – vagy a helyi önkormányzat vele egyenrangú képviselőjét -, hogy írja alá a Szövetséghez való csatlakozási nyilatkozatot. Itt töltheti le az adhéziós űrlapot

STEP 3

Az aláírást követően online kitöltik az adatokat, és feltöltik a megfelelően aláírt csatlakozási nyilatkozatot; Követik a helyi önkormányzati képviselőtestületnek küldött visszaigazoló e-mailben megadott lépéseket.

Miért érdemes csatlakozni

A Covenant aláírói többféle okból csatlakoznak a mozgalomhoz, többek között:

Mikor lehet csatlakozni

A helyi önkormányzatok bármikor aláírhatják a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez történő csatlakozásról szóló nyilatkozatot.