A közösség támogatása

Politikai testület

DSC 0231A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége egy olyan egyedi politikai mozgalom, amelyet polgármesterek irányítanak.

Az Európai Polgármesterek Szövetsége Tanács lehetőséget nyújt a helyi és regionális vezetőknek arra, hogy nagyobb szerepet játszanak a kezdeményezés formálásában és további irányításában. A Tanács tagjai azért is kampányolnak, hogy nemzeti és európai szinten is helyzetbe hozzák a helyi klíma- és energiaügyi tevékenységek kereteit, ezáltal felhívva a figyelmet a helyi igényekre az EU és nemzeti döntéshozók körében.

A Polgármesterek Tanácsa célul tűzte ki magának a kezdeményezés stratégiai orientációjának megvitatását, hogy ezáltal biztosítsa a városok igényeinek történő legjobb megfelelést és az elvárásaikhoz történő további igazítást, és előmozdítsa az Európai Szövetség Közössége és az EU intézmények közti párbeszédet.

A Tanács 7 polgármesterből és helyi megválasztott képviselőkből áll.

tagok

• Név: Anna-Kaisa Heinämäki
    Position: Deputy-Mayor of Tampere
    Ország: Finland

"The need for far-reaching climate action has never been more urgent. I am proud to be part of the Covenant of Mayors Board and encourage all cities to commit to safeguarding our future by joining the movement."

• Név: Célia Blauel
    Position: Deputy-Mayor of Paris
    Ország: France

“As major actors in the energy transition, local authorities act closest to the citizens by associating all players on the territory in order to achieve the objectives of the Paris Agreement”

• Név: Eckart Würzner
    Position: Mayor of Heidelberg
    Ország: Germany

"We are ready to go further in our actions in order to accelerate the energy transition and tackle climate change, in line with the Paris Agreement."

• Név: Juan Espadas Cejas
    Position: Mayor of Sevilla
    Ország: Spain

"Local Governments stand ready to work together, with the support of the public and private sector, as well as the involvement of citizens, to reach a sustainable planet, but it requires improvement in funding to finance climate policies."

• Név: Julije Domac
    Position: Director of REGEA, the North-West Croatia Energy Agency
    Ország: Croatia

"European regions and energy agencies should play a key role in planning, developing and implementing sustainable energy projects at all levels."

• Név: Katarina Luhr
    Position: Deputy Mayor of Stockholm
    Ország: Sweden

"As elected officials we owe it to our citizens to not only acknowledge the dangers of global warming, but ensure they never actually come to pass. That’s why Stockholm joined the Covenant of Mayors."

• Név: Xesco Gomar Martín
    Position: Deputy President of the Barcelona Province