A közösség támogatása

Politikai testület

DSC 0231A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége egy olyan egyedi politikai mozgalom, amelyet polgármesterek irányítanak.

Az Európai Polgármesterek Szövetsége Tanács lehetőséget nyújt a helyi és regionális vezetőknek arra, hogy nagyobb szerepet játszanak a kezdeményezés formálásában és további irányításában. A Tanács tagjai azért is kampányolnak, hogy nemzeti és európai szinten is helyzetbe hozzák a helyi klíma- és energiaügyi tevékenységek kereteit, ezáltal felhívva a figyelmet a helyi igényekre az EU és nemzeti döntéshozók körében.

A Polgármesterek Tanácsa célul tűzte ki magának a kezdeményezés stratégiai orientációjának megvitatását, hogy ezáltal biztosítsa a városok igényeinek történő legjobb megfelelést és az elvárásaikhoz történő további igazítást, és előmozdítsa az Európai Szövetség Közössége és az EU intézmények közti párbeszédet.

A Tanács 7 polgármesterből és helyi megválasztott képviselőkből áll.

tagok

• Név: Anne Hidalgo
    Position: Mayor of Paris
    Ország: France

"The more cities work together, the faster they will make progress, and we urge mayors around the world to join our coalition.”

• Név: Asa Karlsson Björkmarker
    Position: Deputy Mayor of Växjö
    Ország: Sweden

"Local governments are the level best positioned to engage citizens, create green jobs & swiftly implement the shift to renewable energy."

• Név: Daniel Termont
    Position: Mayor of Ghent
    Ország: Belgium

"It is in our cities that the transition towards climate neutral cities start. [...] If we cooperate, cities will help shaping the future.”

• Név: Eckart Würzner
    Position: Mayor of Heidelberg
    Ország: Germany

"We are ready to go further in our actions in order to accelerate the energy transition and tackle climate change, in line with the Paris Agreement."

• Név: Juan Espadas Cejas
    Position: Mayor of Sevilla
    Ország: Spain

"Local Governments stand ready to work together, with the support of the public and private sector, as well as the involvement of citizens, to reach a sustainable planet, but it requires improvement in funding to finance climate policies."

• Név: Julije Domac
    Position: Director of REGEA, the North-West Croatia Energy Agency
    Ország: Croatia

"European regions and energy agencies should play a key role in planning, developing and implementing sustainable energy projects at all levels."

• Név: Mercè Conesa i Pagès
    Position: Mayor of Sant Cugat del Vallés and Presiden of the province of Barcelona
    Ország: Spain

"More can be done to strengthen the role of local authorities, if the Covenant is embedded into the Governance of the Energy Union."