A közösség támogatása

Politikai testület

DSC 0231A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége egy olyan egyedi politikai mozgalom, amelyet polgármesterek irányítanak.

Az Európai Polgármesterek Szövetsége Tanács lehetőséget nyújt a helyi és regionális vezetőknek arra, hogy nagyobb szerepet játszanak a kezdeményezés formálásában és további irányításában. A Tanács tagjai azért is kampányolnak, hogy nemzeti és európai szinten is helyzetbe hozzák a helyi klíma- és energiaügyi tevékenységek kereteit, ezáltal felhívva a figyelmet a helyi igényekre az EU és nemzeti döntéshozók körében.

A Polgármesterek Tanácsa célul tűzte ki magának a kezdeményezés stratégiai orientációjának megvitatását, hogy ezáltal biztosítsa a városok igényeinek történő legjobb megfelelést és az elvárásaikhoz történő további igazítást, és előmozdítsa az Európai Szövetség Közössége és az EU intézmények közti párbeszédet.

A Tanács 7 polgármesterből és helyi megválasztott képviselőkből áll.

tagok

• Név: Asa Karlsson Björkmarker
    Position: Deputy Mayor of Växjö
    Ország: Sweden

"Local governments are the level best positioned to engage citizens, create green jobs & swiftly implement the shift to renewable energy."

• Név: Célia Blauel
    Position: Deputy-Mayor of Paris
    Ország: France

“As major actors in the energy transition, local authorities act closest to the citizens by associating all players on the territory in order to achieve the objectives of the Paris Agreement”

• Név: Daniel Termont
    Position: Mayor of Ghent
    Ország: Belgium

"It is in our cities that the transition towards climate neutral cities start. [...] If we cooperate, cities will help shaping the future.”

• Név: Eckart Würzner
    Position: Mayor of Heidelberg
    Ország: Germany

"We are ready to go further in our actions in order to accelerate the energy transition and tackle climate change, in line with the Paris Agreement."

• Név: Juan Espadas Cejas
    Position: Mayor of Sevilla
    Ország: Spain

"Local Governments stand ready to work together, with the support of the public and private sector, as well as the involvement of citizens, to reach a sustainable planet, but it requires improvement in funding to finance climate policies."

• Név: Julije Domac
    Position: Director of REGEA, the North-West Croatia Energy Agency
    Ország: Croatia

"European regions and energy agencies should play a key role in planning, developing and implementing sustainable energy projects at all levels."

• Név: Mercè Conesa i Pagès
    Position: Mayor of Sant Cugat del Vallés and Presiden of the province of Barcelona
    Ország: Spain

"More can be done to strengthen the role of local authorities, if the Covenant is embedded into the Governance of the Energy Union."