A közösség támogatása

Politikai testület

DSC 0231A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége egy olyan egyedi politikai mozgalom, amelyet polgármesterek irányítanak.

Az Európai Polgármesterek Szövetsége Tanács lehetőséget nyújt a helyi és regionális vezetőknek arra, hogy nagyobb szerepet játszanak a kezdeményezés formálásában és további irányításában. A Tanács tagjai azért is kampányolnak, hogy nemzeti és európai szinten is helyzetbe hozzák a helyi klíma- és energiaügyi tevékenységek kereteit, ezáltal felhívva a figyelmet a helyi igényekre az EU és nemzeti döntéshozók körében.

A Polgármesterek Tanácsa célul tűzte ki magának a kezdeményezés stratégiai orientációjának megvitatását, hogy ezáltal biztosítsa a városok igényeinek történő legjobb megfelelést és az elvárásaikhoz történő további igazítást, és előmozdítsa az Európai Szövetség Közössége és az EU intézmények közti párbeszédet.

A Tanács 7 polgármesterből és helyi megválasztott képviselőkből áll.

tagok

• Név: Belinda Gottardi
    Position: Mayor of Castel Maggiore
    Ország: Italy

"The fight against climate change must be channelled through a new awareness of Local Governments and citizens, the awareness of the need for a global commitment and a radical change in our lifestyle. This cultural transition must be guided by local administrations in a shared and participatory path with economic and social actors together with citizens."

• Név: Célia Blauel
    Position: Deputy-Mayor of Paris
    Ország: France

“As major actors in the energy transition, local authorities act closest to the citizens by associating all players on the territory in order to achieve the objectives of the Paris Agreement”

• Név: Eckart Würzner
    Position: Mayor of Heidelberg
    Ország: Germany

"We are ready to go further in our actions in order to accelerate the energy transition and tackle climate change, in line with the Paris Agreement."

• Név: Julije Domac
    Position: Director of REGEA, the North-West Croatia Energy Agency
    Ország: Croatia

"European regions and energy agencies should play a key role in planning, developing and implementing sustainable energy projects at all levels."

• Név: Katarina Luhr
    Position: Deputy Mayor of Stockholm
    Ország: Sweden

"As elected officials we owe it to our citizens to not only acknowledge the dangers of global warming, but ensure they never actually come to pass. That’s why Stockholm joined the Covenant of Mayors."

• Név: Martin Horn
    Position: Lord Mayor of Freiburg
    Ország: Germany

"We need to enact a rapid and deep transformation of our society to ensure that it is more sustainable and just for all. Recovery plans after COVID-19 should serve as an opportunity to enforce and speed up climate neutrality, which can help us tackle another crisis unfolding all over our planet - climate breakdown."

• Név: Xesco Gomar Martín
    Position: Deputy President of the Barcelona Province