Csatlakozás támogatóként

A Polgármesterek szövetsége az összes kormányzati szintet, támogatói szervezetet, ügynökséget és szövetséget egyesíti annak érdekében, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és segítsenek gyorsabb pályára állítani a klíma- és energiaügyi tevékenységeket. Alább részletesebben is olvashat a csatlakozás módjáról.

A Covenant támogatók olyan non-profit szervezetekként (helyi és regionális önkormányzati szövetségek, hálózatok, helyi és regionális energiaügynökségek...) határozhatók meg, amelyek képesek hirdetni a Polgármesterek Szövetségét, valamint mobilizálni és támogatni a tagjaikat és/vagy a helyi hatóságokat a Polgármesterek Szövetsége célkitűzéseinek elérése érdekében.

A saját területükön és szakterületükön (pl.: energiaügy, környezetvédelem, vízügy, levegő) és különféle kormányzati szinteken (pl.: európai, nemzeti és regionális vagy helyi) intézkedéseket foganatosítanak, hogy hirdessék a Polgármesterek Szövetsége kezdeményezését és támogassák az aláíróik kötelezettségvállalásait. A Covenant támogatók szabályozási, jogszabályi és pénzügyi keretekkel kapcsolatos helyi szakmai ismereteikkel – legyen az helyi/regionális, nemzeti vagy európai szintű – ideális helyen vannak ahhoz, hogy személyre szabott tanácsokat nyújthassanak az aláíró tagoknak és meglévő kezdeményezésekkel szinergiát találjanak.

Ki felel meg?

A helyi és regionális hatóságok hálózatai és szövetségei, európai szövetségek, helyi és regionális tematikus ügynökségek (energia/környezetvédelmi) csatlakozhatnak Covenant támogatókként.

Ha további információra van szüksége, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Covenant támogatókként Helpdesk: supporters@eumayors.eu

Listája Támogatókként

Hogyan lehet csatlakozni

A Covenant támogatói státusz megszerzésében érdekelt helyi önkormányzati hálózatoknak az alábbi lépéseket kell követniük:

N.B. A legtöbb ügynökség és hálózata támogatható, és ösztönözni fogják a kötelezettségvállalási ígéret aláírását, valamint a Polgármesterek Szövetségének aktív támogatóivá válását, kivéve azokat a profitorientált ügynökségeket, amelyek a projektek szerinti megbízás alapján és többnyire magántulajdonban vannak finanszírozzák. A döntés azonban eseti alapon történik, és a jogosultság ellenőrizhető a helpdesk segítségével.

Step 1

Az online csatlakozási űrlap kitöltése és benyújtása az elsődleges alkalmassági vizsgálat elvégzéséhez

Step 2

Az alkalmasság megállapítását követően a Polgármesterek Szövetsége Irodája által küldött Kötelezettségvállalási Nyilatkozat kitöltése és aláírása

Step 3

A megfelelően kitöltött és aláírt Kötelezettségvállalási Nyilatkozat beérkezésekor a Polgármesterek Szövetsége Irodája online profilt hoz létre a szervezete részére. Ezáltal aktívan részt vehet a Polgármesterek Szövetsége közösségének életében, és segítségével Ön jobban támogathatja az Önnel kapcsolatban álló aláírókat.

Miért érdemes csatlakozni

A Covenant támogatóként státusz sokféle előnyt jelent:

Mikor lehet csatlakozni

A Covenant támogatók az oldal jobb alsó részén található regisztrációs űrlap kitöltésével bármikor csatlakozhatnak a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez.