A közösség támogatása

Partnerek és kapcsolódó kezdeményezések

A Polgármesterek Szövetsége nem egy elszigetelt kezdeményezés. Épp ellenkezőleg: sokféle európai intézményből, közigazgatási szervből, hálózatból és egyéb európai és nemzetközi szervezetből származó partner által indított kezdeményezéssel, politikával és projekttel működik szorosan együtt. A Polgármesterek Szövetsége Irodája közvetlenül együtt dolgozik ezekkel a partnerekkel és az általuk képviselt kezdeményezésekkel, ezáltal biztosítva azt, hogy a különféle intézkedések a Covenant közösség javára válnak, illetve ily módon koordinálják az összes erőfeszítést, hogy azok együttesen támogassák a helyi klíma- és energiaügyi akciókat.

Az Európai Unió intézményeiből kikerülő kulcsfontosságú partnerek célzott támogatások sorát nyújtják a Polgármesterek Szövetsége kezdeményezésnek.

Related initiatives

Institutional partners

• Név: CoR - Committee of the Regions
    • Link: http://cor.europa.eu/en
    • The Committee of the Regions (CoR) is the political assembly that provides local and regional authorities with a voice at the heart of the European Union.

• Név: EASME - Executive agency for SMEs
    • Link: http://ec.europa.eu/easme/
    • EASME is the agency managing several of the EU programs that can provide funding opportunities to implement policies related to the Covenant’s objectives.

• Név: EEA - European Environment Agency
    • Link: http://www.eea.europa.eu/
    • The EEA is an agency of the European Union. Its task is to provide independent information on the environment to those involved in developing, adopting, implementing and evaluating environmental policies.

• Név: EIB - European Investment Bank
    • Link: http://www.eib.org/
    • The EIB is the EU bank, owned by the Member States. One of its four priorities is specifically dedicated to climate action. Covenant of Mayors stakeholders can contact EIB to explore funding options and advices for their projects.