Szakemberekből álló csoport

Szakemberekből Álló Csoport

A Polgármesterek Szövetsége egy városok által városokért létrehozott kezdeményezés. A Szakemberekből Álló Csoport Európa-szerte a csökkentés és alkalmazkodás területén élenjáró városokat, régiókat és szakértőket tömöríti magában, lehetőséget biztosítva számukra ahhoz, hogy hozzájáruljanak a kezdeményezés konszolidálásához és kidolgozásához.

A csoport tagjai megosztják a klímaváltozás hatásainak helyi szintű csökkentésével, és az ahhoz történő alkalmazkodással, valamint az energiához történő hozzáféréssel kapcsolatos tudásukat és tapasztalatukat. Ugyanakkor a kezdeményezés módszertani és stratégiai továbbfejlesztésével kapcsolatban is kifejthetik a véleményüket. Az aktuálisan taglalt témáktól függően az alkalmazkodásban és/vagy csökkentésben szakértő tagok különleges kihívásokkal is előhozakodhatnak – akár a Covenant meghatározott módszertanáról, akár a jövőbeni fejlesztésekre vonatkozó, általános útmutatásról legyen szó.